19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Местят временно Спешното отделение заради ремонт

Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик  временно ще се помещава в специализирана  част от помещенията на Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина, пригодена за триаж, прием и лечение на спешно болни пациенти. Причината за това е изпълнението на  големия инвестиционен проект за модернизация на системата на Спешна медицинска помощ, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”.

Временното спешно  отделение  ще заработи от 27 септември. То е напълно оборудвано с необходимата апаратура, помещенията са ремонтирани, поставена е и специална антибактериална  настилка. Изградената  чакалня за пациентите и техните придружители  е под постоянно видеонаблюдение. Обособени са  и места  за спиране на линейките, както  и коридор за транспорт  на спешно болни  пациенти. Изградена е рампа за достъп  до  Спешно отделение на трудноподвижни лица.

На определени  места в двора на лечебното заведение са поставени  указателни табели, знаци и информационни табла,  показващи местоположението на  пребазираното  Спешно отделение, с цел улесняване на  гражданите, потърсили спешна медицинска помощ на територията на МБАЛ- Пазарджик. На  входа на  временното спешно отделение  ще бъде и регистратурата, обслужваща лечебното заведение.

„В следващите дни  ще  започне  цялостен  ремонт на помещенията на Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Центърът   за  спешна медицинска помощ  ще бъде преместен в  административната сграда на болницата“ , съобщи  директорът на  лечебното заведение д-р Красимир Темнилов.

„ Ремонтът  на Спешно отделение  ще създаде известни затруднения в следващите няколко месеца, както на персонала, така и на  пациентите, които имат нужда  от медицинска помощ, но трябва да пристъпим към него във връзка  с реализирането на европейския проект. Защо това се случва след  повече от петгодишно закъснение за нас не е ясно, но трябва да се финализира в по-кратки срокове“, обясни още д-р Темнилов.

Предвижда се не само  разширяване на Спешното отделение,  но и обновяване на материалната база с медицинска апаратура.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии