14.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Младежи показаха със снимки къде Пазарджик диша

Инициатива на РИОСВ Пазарджик и фондация „Ви арт“ провокира млади хора от Пазарджик да покажат във фотографии зелените системи на Пазарджик.

Реализирането на проекта е по Програмата на МОСВ „Младежи за околна среда“. А фоторепортажите „Пазарджик диша“ са с основен акцент Европейска седмица на мобилността и ежегодната инициатива на 22 септември – Ден без автомобили.

Двадесет фотоса бяха селектирани от получените над 60 снимки, запечатали различни места от Пазарджик. Сред участниците в конкурса беше и Екатерина Белишка.

Крайната цел е да се провокира обществото като цяло да мисли за своята лична зелена сделка.

Най-добрите снимки получиха награди от Фондация „Ви арт“, а екоинспекцията връчи три специални награди – раници със соларни панели на младежите, създали и поддържали онлайн платформа за кампанията „Пазарджик диша“ – Деян Азми и Виктор Достинов и на Иван Плукчи за фотографията му с дрон на най-зеления оазис в нашия град – Парк „Острова“.

Соларни зарядни и тениски получиха и младежи, участници в инициативите „Какво показва крачкомера“ и „Фоторепортажи Пазарджик диша“.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии