8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Млади таланти с концерт – матине на Зимни музикални вечери

За 48-ми път Пазарджик бе домакин на фестивала Зимни музикални вечери “Проф. Иван Спасов”. В зала “Маестро Георги Атанасов”  бяха представени класически произведения, изпълнени от виртуозни музиканти. По традиция началото постави симфоничния оркестър – Пазарджик. Под диригентството на маестро Паликаров прозвуча Българска рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров и Симфония №2 от Сергей Рахманинов. Следващите два дни от фестивала бяха посветени на камерната музика. Публиката се наслади на концера на дуото Евгения Симеонова и Десислава Щерева, които изпълнят произведения на Панчо Владигеров за две пиана. В третия ден от Зимни музикални вечери бе концертът на мецосопрана Гергана Русекова, възпитаничка на пазарджишкото училище „Георги Брегов“. На пианото ѝ акомпанира Симеон Златков.

И тази година едно от най-вълнуващите събития за пазарджишката публика бе концерт-матине , на което се изявиха десетки млади таланти.
атмосфера. Матинето е една възможност за младите изпълнители да бъдат на голяма сцена и покажат своя талант.

За втора поредна година част от матинето е Християн Василев, който е убеден, че за да си добър на сцената трябва да полагаш много усилия и да бъдеш постоянен. Тази година той се представи с творба на Ференц Лист.

Освен участниците и техните родители, силно развълнуван видяхме и преподавателя Величка Терзийска.

Това е и една от целите на фестивала – да открива, подкрепя и показва младите таланти.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии