36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

МВР отчита повече от 400 сигнала за изборни нарушения до обяд

Образувани 99 досъдебни производства

От началото на кампанията до 12 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 436 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От там напомнят, че гражданите могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

До момента са образувани 99 досъдебни производства. Данните са динамични.

Към 12:00 часа на днешния ден звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 34 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. Общо за периода от 04 юни до момента те са 517.

Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Оперативната обстановка в зоните за отговорност е нормална, трафикът през отделните ГКПП е съобразно тяхната специфика. В рамките на деня, при констатиране на увеличаване на пътникопотока и създаване на предпоставки за образуване на колони от МПС, има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии