6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Над 2 300 четвърколасници от областта на външно оценяване по БЕЛ

2 323-ма четвъртокласници в 84 училища от пазарджишка област имаха право да се явят днес на националното външно оценяване по български език и литература. Изпитът започна в 10 часа, а продължителността му беше един учебен час. За децата със специални образователни образователни потребности – два учебни часа.

 

Кристиян и Теодора са сред четвъртокласниците, за които националното външно оценяване по български език и литература не е било трудно. Диктовка и текст за четене с разбиране, към който има 11 задачи, включваше изпитът. Оказа се, че 7-ма задача е била най-трудна за учениците и повечето не са успели да отговорят.

 

След изпита по БЕЛ , на 14 май е изпитът по математика, на 16 май по „Човекът и обществото”, а на 17 май – по „Човекът и природата“. И по трите предмета тестът включва 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен и още 3 задачи от отворен тип, на които учениците трябва да отговорят сами. С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за обучение в прогимназиален етап в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”.

 

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии