19.8 C
Пазарджик
четвъртък, 13 юни, 2024

Над 200 човека катериха сградата на община Пазарджик

Над 200 човека от цялата страна се включиха в тазгодишното издание на традиционното изкачване на най-високата сграда в Пазарджик, тази на общинската администрация. През 90-те години на миналия век местно туристическо дружество инициира първото и изкачване.

До 2015 г. се провежда спортно катерене. Тази година състезанията за изкатерване на административната сграда се проведоха в дисциплините Класическо катерене по релефа на сградата с горна осигуровка, Изкачване по фиксирано въже с торба с тежест, техничарско.
По фасадата се изкатериха много любители, но и професионалисти. Сред умелите катерачи бяха незрящите спелеолози Виктор и Калина.

Докато Виктор се катереше по фасадата на общината, неговата приятелка Калина сподели, че в предишните години не са успявали да дойдат и участват в Пазарджик. За нея най-важен е споделеният момент при подобни катерения в града.

Опит да изкачи високата сграда направи и 7-годишната Еника, подкрепяна от своята майка.

За пореден път в катеренето участва 14-годишната Виктория, а на 47-годишната Росица Георгиева и беше първото изкачване.

Сградата на община Пазарджик е избрана не само, защото е висока.

Организаторите от Планинско спасяване област Пазарджик осигуряваха екипировката на желаещите да приемат предизвикателството на изкатерят най-високата сграда в Пазарджик. Партньори на събитието са Община Пазарджик, Пещерно спасяване и сдружение „Пазарджик спортува“. За новините на Тв плюс Величка Ачева.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии