19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Над 2600 килограма пачи крак задържаха в Крали Марко

Екип горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Пазарджик задържаха 2650 кг пачи крак в село Крали Марко, община Пазарджик. Нарушението е констатирано при извършване на съвместна проверка по сигнал със служители на ОУ на МВР – Пазарджик, Националната агенция по приходи и Областна дирекция по безопасност на храните – Пазарджик.

Проверяващите са установили, че в хладилни помещения се съхраняват голямо количество недървесни горски продукти – гъба от вида пачи крак. При поискване на документи, доказващи техния законен произход – превозен билет и позволително за ползване на недървесни горски продукти, такива не са представени. По случая е съставен констативен протокол и акт за установяване на административно нарушение. Недървесните горски продукти са задържани от инспектори на ОДБХ-Пазарджик с протокол и оставени за съхранение в хладилните помещения до окончателното им унищожаване.

Според Закона за горите глобата за незаконно придобиване и съхраняване на недървесни горски продукти е от 50 до 3000 лв. за физическо лице. За юридическо лице или едноличен търговец се налага имуществена санкция в размер от 100 до 5000 лв.

Източник: РДГ

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии