13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

НАП: Няма интерес към търговете за конфискувани коли, защото са много стари

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

До момента обаче в областта няма продаден нито един конфискуван автомобил

На територията на Пазарджишка област за малко повече от половин година са конфискувани десетки автомобили на водачи, установени да шофират с над 1,2 промили алкохол или под въздействието на наркотични вещества.

Органите на реда се опасяват, че съвсем скоро капацитетът на служебните полицейски паркинги в областта за съхранение на отнетите автомобили на пияни и дрогирани шофьори ще се изчерпа.

По закон, след като един автомобил бъде конфискуван, НАП трябва да организира търг и да го продаде. До момента обаче в пазарджишко няма продаден нито един такъв. На запитването ни от НАП отговориха, че от началото на септември миналата година до края на март тази, при тях е постъпила информация за отнети 20 коли. От тях се
продават едва 4, но към тях няма никакъв интерес защото са прекалено стари – на над 20 години.

От агенцията поясняват, че друга причина за липсата на интерес към тези автомобили е, че повечето са спрени от движение за срок от 6 месеца до 1 година. За съжаление обаче тази тежест остава валидна и за новите собственици, което рязко снижава интереса към търговете, организирани от НАП.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии