6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Нов референдум в Синитево на 19 декември

В Синитово отново ще има местен референдум, по искане на жители на селото. На редовното си заседание общинските съветници на Пазарджик гласуваха провеждането му.

Въпросите на референдума касаят изграждането на площадка за третиране на неопасни отпадъци в землището на селото.
Те са два:“Съгласни ли сте инвестиционното предложение „Изменение и разширение на „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци““ да бъде реализирано в землището на с. Синитово?“ и  „Съгласни ли сте инвестиционното предложение „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци“ да бъде реализирано в землището на с. Синитово?“.

Припомняме, че референдум бе проведен в селото и заедно с местните избори през 2019 г. Тогава местното население се обяви, както срещу намерението за изграждане и разширяване на площадка за отпадъци, така и срещу друг проект – за добив на инертни материали от близка кариера. Резултатите обаче бяха обжалвани и отменени от съда.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии