8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Нова посока за жертви на домашно насилие

Ръст на случаите на домашно насилие отчитат от Фонд за превенция на престъпността ИГА. Неправителствената организация стартира пореден проект за работа с жертви на насилие.

Програмата за работа с жертви на насилие се казва „Нова посока“ и нейната цел е да осигури възможност млади жени и момичета, жертви на насилие и трафик, да постигнат по-голяма независимост и самостоятелност чрез провеждане на подходящи програми за придобиване на знания и умения, както и възстановяване от травмата.

Проектът за домашно насилие ще продължи до средата на ноември и ще се реализира на територията на област Пазарджик.Той е одобрен от Министерство на правосъдието. Дали обаче ще потърси помощ зависи единствено от самата жертва.

Експертите на организацията ще предоставят психологически, социални и юридически консултации, както и услуги по насочване и подкрепа на пострадали от домашно насилие.

Със жертвите на насилие ще се работи в рехабилитационна групова програма.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии