8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Областният управител даде разрешение на община Ракитово да сключи договор за обществен превоз без конкурс

За спешното осигуряване на превозвач по автобусни линии, квота на община Ракитово, Областният управител Валентина Кайтазова разреши възлагането на обществения превоз в община Ракитово без конкурс до провеждането на такъв.

Това е първо искане от Кмета на община Ракитово на основание чл.16д, ал.6 от Наредба №2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, да бъде дадено разрешение за предприемане на спешна мярка от община Ракитово – пряко да възложи обществения превоз на пътници по автобусни линии от общинската и областната транспортни схеми, квота на Община Ракитово.

Сключеният договор за обществен превоз между Община Ракитово и „Анибал-профи“ ЕООД гр.Ракитово, по предходна заповед на областен управител, по реда на отменения чл.29 от Наредба 2, е изтекъл през 2020 г. и от тогава до този момент превозите не се изпълняват.

С Решение № 127/25.08.2020 г. Общински съвет Ракитово дава съгласие за събиране на оферти за извършване на обществен превоз, но нито една оферта не е постъпила в общината.

Обект на възлагане ще бъде линията Велинград – Ракитово и линии от общинската транспортна схема.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии