12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Община Пазарджик прави 5% намаление при плащане на местни данъци и такси

Близо 60% от жителите на Община Пазарджик са се възползвали от преференцията през изминалата година.

Община Пазарджик обяви кампания за 5% отстъпка при  плащане на местните данъци и такси. Всички жители на региона могат да се възползват от данъчно облекчение при плащане на годишен данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци.

Отстъпка е за всички собственици на недвижими имоти и автомобили, които ще платят своите задължения за 2024 г. до 30 април 2024 г.

От 10 февруари до 29  февруари 2024 г., данъчно задължените физически и юридически лица от Обшина Пазарджик ще получат съобщения за размера на дължимите местни данъци и такси и сроковете за тяхното плащане.

В данъчните съобщенията ще бъде включена и информация за неплатените задължения за минали години и начислените лихви,  описани по отделно за  всеки конкретен имот или превозно средство.

Всяко данъчно задължено лице има достъп до личната си информация в реално време онлайн, по дефиниран от Община Пазарджик начин и съответните защити на личните им данни, като лицето може да извърши преглед на информация за: декларации, партиди, облози, лихви, наказателни постановления, фишове за глоби, актове.

Как да платите своите местни данъци и такси?

  1. На касите на Отдел „Местни данъци и такси” в брой или чрез ПОС терминални устройства. Касите на отдел „Местни данъци и такси“ работят от 8.30 до 18.00 часа, без прекъсване;
  2. Чрез банков превод по банковата сметка на Община Пазарджик със съответните кодове за плащане посочени на интернет страницата на общината;
  3. По интернет, използвайки системата виртуален ПОС, достъпен чрез страницата на Община Пазарджик;
  4. На касите на Изипей /Easypay/ и Фаст Пей /FastPay/,  чрез системата за електронни разплащания  Ипей /ePay/;

5.  С пощенски запис

Всичко за кампанията следете в сайта на Община Пазарджик, секция “Местни данъци и такси” или последвайте линка: https://pazardzhik.bg/bg/plashtane

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии