7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Община Пазарджик с поредна стъпка към дългосрочното управление на отпадъците

Поредната стъпка към дългосрочното и трайно управление на отпадъците в региона бе направена днес с подписването на договор между община Пазарджик и Център за Рециклиране Пазарджик за предварително третиране на смесени битови отпадъци от общините Пазарджик, Пещера, Батак, Брацигово, Септември, Белово и Лесичово и на инсталацията за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци от общините Батак, Брацигово, Лесичово, Пазарджик и Пещера.

От 1 януари инсталацията трябва да започне реално да функционира.

Тодор Попов допълни, че до края на годината ще бъде представена иновативна концепция, с която да се предложи дългосрочно решение на проблема с депонирането на отпадъци.

Неизбежно е и предстоящо увеличение на такса смет, за пореден път сподели Тодор Попов. Предвижданото увеличение ще бъде в социално поносими граници – в рамките на 20-25%, тоест нетно увеличение от порядъка на 20 лева годишно или по-малко от 2 лева на месец, уточни градоначалникът.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии