7.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Община Пазарджик ще помогне за възстановяване на изгорялата къща в Синитово

Община Пазарджик ще направи всичко възможно бързо домът на семейство Трифонови от село Синитово да бъде възстановен. Къщата изгоря при пожар в края на месец ноември, а кметът Тодор Попов се срещна със съпрузите Марин и Любка, за да им съобщи добрата новина, че те ще получат подкрепа от местната управа.

От общината ще бъдат осигурени материали за възстановяването на къщата, както и най-необходимите неща за бита. За това на срещата между кмета Попов и семейството присъстваха управителят на Жилфон Стефан Понев и кметът на Синитово Борислав Алексиев.

37-годишният Марин се натъква на пожара, когато се прибира от работа. Това му позволява да спаси своя 4-годишен син.

Баща и син прекарват няколко дни в болница, детето се възстановява бързо, но за Марин вероятно предстои операция, което лекарите ще потвърдят в следващите дни. В момента четиричленното семейство, което има и дете на 11 години, живее при роднини.

Община Пазарджик ще помогне за въстановяването на дома на семейство Трифонови, но те ще трябва да изградят отново целия си живот, който огънят изпепели. Така че всеки, който желае, може да помогне като преведе средства по банковата сметка:

Първа инвестиционна банка на името на
ЛЮБКА СПАСОВА ТРИФОНОВА
BG31FINV91501014792810

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии