6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Община Пазарджик започва проверка на всички светофарни уредби

След инцидентът с падналия по-рано днес светофар в Пазарджик, кметът Петър Куленски е разпоредил техническо обследване на състоянието на цялата светофарна уредба в града.

Специално създадена за целта комисия ще координира огледа на всички светофари и пътни знаци в града, за да провери доколко са амортизирани и компрометирани съоръженията от външните атмосферни влияния.

Поради ураганния вятър, светофарът на кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Цар Освободител“, е прекършен в основата си. Според споделеното от градоначалника, водачът на транспортното превозно средство е в шок, но е невредим. „Поднасям лично своите извинения на водача за причинения му стрес, както и на всички граждани за ситуацията!“, написа във Фейсбук Куленски.

Моментално реагирахме и на място са екипи на общината, пожарната и МВР. Фирмата, отговорна за поддръжката на светофарите, веднага ще се погрижи за обезопасяването на съоръжението, както и всяко друго, което дава индикации за риск поради силния вятър. Моля да се отнесем със завишено внимание, днес ветровете се очаква да достигнат 90 км/ч! Безопасността на пешеходците и водачите на транспортни средства е най-важна и ще вложа всички усилия да я подсигуря. Отново поднасям своите извинения за причинения стрес и неудобство и отправям молба към всички граждани да се въздържат от излизане навън, докато вятърът не утихне. Ще информираме гражданите своевременно за метеорологичната ситуация в Общината.“, се казва още в позицията на кмета.

Петър Куленски апелира, при идентифицирана опасност, в която и да е точка на града и селата поради силния вятър, да се обадите на дежурната линия на Община Пазарджик на тел. 034402359 или на тел. 112.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии