13.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Огромен успех за малките художници на Зара Кузева от конкурс на ЮНЕСКО

Конкурсът е на тема „Олимпийските ценности от древността до наши дни“

Изключително и неповторимо е усещането да си избран и класиран сред 4500 участника от 78 страни на 6 континента, на две втори и едно трето места. Децата от школата по рисуване на Зара Кузева обаче усетиха тази емоция. Трима от възпитаниците на талантливата Зара успяха да направят впечатление на журито на един от най-значимите и сериозни конкурси за детско изкуство на ЮНЕСКО във Франция с тема „Олимпийските ценности от древността до наши дни“.

Най-малката отличена в конкурса е Изабел Димитрова, която посещава уроците от 4 годишна възраст. 7-класничката Калина Николова печели второ място.


Калина споделя, че мечтата й да се усъвършенства в изобразителното изкуство я води преди година в ателието. И тя разбира, че това е нейното място.

Заслужено отличие и за 4-класника Денис Благов.

От всички участници от цял свят само 150 картини са селектирани и ще бъдат подредени в изложба във Франция. Картината на Денис е една от избраните творби, с гордост споделя Зара Кузева. Тя вече 20 години открива таланта на стотици деца, които посещават школата й. А техните постижения я карат да се гордее, че в едно малко ателие в центъра на Пазарджик се градят огромни таланти.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии