6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

ОИК Пазарджик с новина за застъпниците преди втория тур на изборите

Образец на бюлетината за кмет на Община Пазарджик е утвърден от Общинската избирателна комисия. От ляво на дясно на отделен хоризонтален ред се изписват последователно наименованията на двете коалиции, номера в бюлетината и съответния им кандидат, допуснат до участие във втория тур на изборите за кмет на община на 05 ноември и на последен ред в дясно е поставено квадратче с наименование „не подкрепям никого“. Отново с решение на ОИК са утвърдени и бюлетините за провеждане на избори за кметове на 9 кметства на територията на Община Пазарджик, а именно: Огняново, Дебръщица, Сбор, Паталеница, Црънча, Синитово, Мокрище, Априлци и  Крали Марко.

ОИК одобри и тиража на бюлетините. 107 600 са те за Пазарджик, 2200 за Огняново, 1700 за Мокрище и Синитово, 1 000 за Паталеница. За останалите населени места бюлетините са под 1000.

ОИК е указала на партиите, коалициите и инициативните комитети, които имат право да участват с кандидат на втори тур, че имат право на застъпници за кмет на съответното кметство, чийто брой трябва да съответства на броя на избирателните секции.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии