7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Опашки блокираха входовете на Пазарджик в първия работен ден

Контролно-пропускателни пункта на входно изходните артерии от Пазарджик вече трети ден следят за влизащите и излизащите от града. В сутрешните часове на първия работен ден от както новите мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус Ковид-19 са в сила, проверките доведоха до задръствания и закъснения. В такова задръстване попадна и нашият екип, на който преминаване през пункта при село Главиница тази сутрин отне повече от 1 час. В посока обастния град опашката от чакащи достигна старческия дом в селото. С много търпение след повече от 60 минути успяхме да изминем около 5 километра и да стигнем до полицейския патрул, пред който представихме нашите документи, за да бъдем допуснати да влезем в града.

Три се очертават невралгичните КПП-та в Пазарджик – на Главиница, мост Атлантик и при Затвора.

Онези, които не могат да докажат необходимост да влязат в Пазарджик се връщат от полицията.

От 21 март органите на Министерството на вътрешните работи имат контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.
През контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес.
Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност. Вътрешното министерство разпространи и бланка на декларация, която да улесни гражданите.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии