13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

Още два дни грипна ваканция за учениците в област Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Ново удължаване на грипната ваканция в област Пазарджик. На заседание на Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания бе решено учениците да останат извън класните стаи до вторник, 29 януари. Остава в сила и грипната епидемия.

 

Оперативният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания проведе поредното си заседание. Въпреки че заболеваемостта за областта намалява бе взето решение грипната ваканция на учениците да бъде удължена. Междусрочната ваканция на учениците е само един ден и няма да бъде отменяна, въпреки удължаването на грипната ваканция, съобщи началникът на РУО Валентина Кайтазова. Остават в сила засилените противоепидемични мерки, поясни директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова. Получени са резултатите на 62-годишният мъж, който почина в Интензивното отделение на областната болница. От тях става ясно, че той не е бил болен от грип, съобщи още д-р Петрова.

 

Следващият вторник ще стане ясно каква е била заболеваемостта през тази седмица, както и дали ще се наложи ново удължаване на грипната ваканция.

 

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии