29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Остава в ареста 19-годишния ученик за тежката катастрофа край Лозен

19-годишният Ивайло Спасов е ученик в 12-ти клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт. Има чисто съдебно минало, както и добри характеристични данни. Грижи се за болния си чичо, помага и на майка си след загубата на баща си. Това посочи при искането за по-лека мярка адвокатът на Спасов – Любомир Таков. Той посочи още, че обвиняемият е в тежко емоционално състояние и затова не може да даде обяснение за случилото се.

Ивайло Спасов е обвинен за това, че на 18 май при управление на лек автомобил по пътя от село Лозен към Белово, е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е пътно-транспортно произшествие с друг автомобил и по непредпазливост е причинил смъртта на един човек, както и средни телесни повреди на трима души.

Прокурор Стоян Пешев отбеляза, че за това престъпление законът предивижда от 3 до 15 години лишаване от свобода и поиска най-тежката мярка. Според държавното обвинение има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, като посочи още, че 19-годишният ученик има 18 нарушения на Закона за движение по пътищата.

За тях защитникът му обясни, че са за забравени документи, невключени фарове и други дребни провинения.

В правото му на лична защита Ивайло Спасов изказа съболезнования на близките на загиналия мъж и поиска да се прибере при семейството си.

Съдия Красимир Комсалов обаче му наложи най-тежката мярка задържане под стража като счете, че е налице обоснованото предположение, че Спасов е извършил престъплението, за което е обвинен. Въпреки че не е налице реална опасност да се укрие, има риск от извършване на престъпление против транспорта и затова уважи искането на прокуратурата.

Определението подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии