18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Оставиха в ареста наркодилър, обявен за общодържавно издирване

Окръжен съд-Пазарджик остави в ареста 20-годишен наркодилър. На 28 декември от дома му са иззети около 200 грама марихуана. Дрогата е държана с цел разпространение. Иван Ковачев е обявен за общодържавно издирване. Преди два дни се е завърнал с полет от Испания, където е избягал в началото на месец януари.

 

Постоянна мярка “Задържане под стража“ поиска прокуратурата за 20-годишния Иван Ковачев от Пазарджик. Според събраните по делото доказателства той е държал в дома си с цел разпространение високо рисково наркотично вещество. Откритата на 28 декември около 200 грама марихуана е за 1000 лева, обяви прокурор Таня Мадина. Ковачев е осъден на пробация за увреждане на чуждо имущество и закана за убийство, но от 9 януари е спрял да се явява в пробационната служба. Той е обявен за общодържавно издирване. Прокурор Мадина съобщи още, че на 7 януари е заминал с полет за Испания, а на 24 февруари се е завърнал от там и призовката му е била връчена на летището. Според нея, ако бъде пуснат на свобода има опасност да извърши друго престъпление или отново да се укрие. Адвокат Любомир Любомиров оспори искането на прокуратурата и настоя за домашен арест за Иван Ковачев. В правото си на лична защита той заяви, че няма да се укрие или да избяга. По думите му заминал за Испания от страх и защото така бил посъветван от свой приятел.

 

Съдия Ирина Джунева обаче уважи искането на прокуратурата и остави в ареста Иван Ковачев. В мотивите си тя изтъкна, че ако е на свобода той може да извърши ново престъпление. Според свидетелски показания Ковачев се издържа от разпространението на дрога, а и самият той употребява наркотици. Определението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии