6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Осъдиха на 10 и 7 години затвор двама мъже за грабеж на 76-годишна жена

Окръжен съд – Пазарджик постанови осъдителна присъда по отношение на И.С. и Д.Р. Наказателното дело за грабеж се разгледа по общия ред като заседанието се проведе при закрити врата.

Подсъдимите са признати за виновни в това, че на 03.07.2020 г. в град Белово в съучастие като извършители са отнели чужди движими вещи на обща стойност 139.51 лв. и са направили опит да отнемат 3 600 лв., собственост на 76-годишната И.К. При осъществяване на престъплението са употребили физическа сила и заплашване. И.С. е осъден на 10 години лишаване от свобода, Д.Р. е осъден на 7 години лишаване от свобода. За  двамата подсъдими е определен първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

При постановяване на съдебния акт, съдът отчете тежкия характер на престъплението, високата обществена опасност, негативните характеристични данни на подсъдимите и многократните им осъждания. Беше потвърдена наложената им мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Осъдителната присъда беше постановена от състав, състоящ се от съдия-докладчик и двама съдебни заседатели. Неокончателна е и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Източник: Пресслужба на Окръжен съд-Пазарджик

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии