7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Откриха новия парк на улица „Димчо Дебелянов“ в Пазарджик

Подмяната на старата градска среда е стъпка в правилната посока за развитието на нашия град. Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на официалното откриване на първия етап на проекта за обновяване на квартал „Марица-Болницата“.

 

Ето така изглеждаше междублоковото пространство между улиците „Димчо Дебелянов“ и „Пловдивска“ преди няколко месеца. Жителите на този квартал нямаха места за отдих, игра и развлечения. 7 месеца по-късно обаче тази гледка вече е в историята след успешното приключване на първия етап от реализацията на проекта за обновяване на квартал „Марица-Болницата“

 

Проектът е на стойност над 7 и половина милиона лева и през следващите месеци предстои приключването и на останалите етапи. Кметът Тодор Попов помоли гражданите за още малко търпение по време на ремонтите.

 

Жителите на квартала вече се радват на новото парково пространство. Освен атрактивно за най-малките, мястото е допълнително озеленено с дървета, храсти и цветя. Изградена е детска площадка, както и 2 спортни площадки – тенис маси на открито и скейтборд площадки. Подменени са алейните и тротоарните настилки, поставени са велостойки, изградено е малко водно огледало. За по-възрастните жители са направени беседка и пейки. Апелът на градоначалника отново бе новите съоръжения да бъдат пазени и ползвани разумно.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии