6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Отмениха продажбата на гората край Црънча

След като в края на април мнозинство в общинския съвет на Пазарджик одобри решение за продажба на близо 370 дка гори около село Црънча, местното население се вдигна на протест. В резултат на това народният представител Делян Пеевски, чрез своя фирма заяви, че ще дари 700 000 лв. на община Пазарджик, за да ѝ помогне финансово и да не се стига до продажбата на гората.

Волята на дарителя е с половината от обещаната сума да бъде направен парк за отдих „Свети Георги Победоносец“ с детски площадки и спортни съоръжения, а с останалите 350 000 лв. да бъде подпомогнат волейболен клуб“ Хебър“.
Част от съветниците на БСП поискаха да бъде сформирана комисия, която да съблюдава изразходването на средствата от финансовата помощ.

Това предложение не бе прието, тъй като волята на дарителя е категорична, че 350 000 лв. трябва да бъдат изразходени за облагородяване на територия в с.Црънча.

Единодушно бе одобрено и предложението на общинския съветни Евтим Янев да се върне статута на гората и тя бъде преобразувана от частна общинска в публично-общинска собственост.

Подробностите вижте във видеото.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии