5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

Отново отложиха делото за въоръжен грабеж

Окръжен съд-Пазарджик отново отложи делото за въоръжения грабеж. Причината – липсата на преводи на испански език на експертизите, изготвени от специалисти. По искане на защитата на единия от подсъдимите – Фернандо Кастро – адвокат Елвира Панкова, експертизите ще бъдат преведени и предоставени на защитата.

 

Поредно отлагане на делото срещу Джемал Аликов от Пещера, аржентинецът Фернандо Кастро и Васил Атанасов от Пловдив. Те са обвинени за това, че в края на декември 2015 година са нахлули с автомат и пистолети в офиса на Спас Спасов в Пазарджик и са ранили него и брат му. Причина за отлагане на делото отново бяха преводи на испански език на експертизите, които обаче не са направени. Съдия Александър Александров отмени и следващото заседание на 15 март и го пренасрочи за началото на април. А експертите, които бяха дошли в залата, отново ще бъдат призовани от съда.

 

Защитата на пострадалите адвокат Кемалова направи няколко искания. Сред тях беше и да се направи експертиза на записите от камерите на летище София при пристигането на Аликов и Кастро в България. Така съдът ще добие представа как са изглеждали и има ли промяна във външния им вид в деня на ареста. Друго искане е за експертиза на камерата в близост до мястото на обира. На свой ред прокурор Живко Пенев се обърна към съда да изиска от испанските власти информация дали Кастро и Аликов са осъждани там.

 

Адвокат Васев поиска да бъде допуснат до разпит шофьорът, който е бил заедно с тримата подсъдими в колата при спирането й на входа на Пещера. Съдебният състав прие искането за справки от Испания за осъждане или криминални прояви на Кастро и Аликов, но отхвърли на този етап това за експертизи на камерите на летището и в близост до мястото на обира.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии