14.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Отново разпитваха вещи лица по делото за въоръжен грабеж

Двете вещи лице, изготвили комплексната ДНК експертиза на подсъдимия по делото за въоръжен грабеж Фернандо Кастро, днес отново бяха разпитани в съдебна зала. Това стана по настояване на подсъдимите, които отправиха своите питания към явилите се в залата експерти.

Исканият преразпит на вещите лица, изготвили ДНК експертизата от местопроизшествието се състоя в съдебна зала. Първите въпроси към експертите бяха от Джемал Аликов, който попита как точно са изследвани свинските опашки, намерени в двора на Спас Спасов след грабежа и как е установено, че по тях има кръв.

Вещите лица обясниха, че са взети 2 проби  и анализът показва един и същи ДНК профил, който съвпада с този на пострадалия Спасов.

Последва серия от въпроси в посока възможно ли е веществените доказателства да бъдат манипулирани или подхвърлени, кой има достъп до тях и  как се съхраняват и транспортират.

Подсъдимият Фернандо Кастро също се включи в разпита на вещите лица, като попита в коя лаборатория са извършени ДНК анализите и дали има европейски изисквания за криминалистичния институт, който прави изследванията.

Делото продължи с доказателствени искания от страна на подсъдимите и техните защитници, а следващото заседание е на 1-ви ноември.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика вече над 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии