15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Партиите не постигнаха съгласие за състава на РИК Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

До 19 април ЦИК ще определи състава на РИК- Пазарджик

Областният управител Валентина Кайтазова проведе консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия – Пазарджик.

За председател на РИК Пазарджик постъпиха три предложения от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Антони Върбев, Коалиция „Продължаваме промяната– Демократична България“ – Христина Ганчева и от партия „Възраждане“ – Васил Стефанов. За заместник-председателските места постъпиха две предложения от Коалиция „БСП за България”- Елена Попова и от ПП „Има такъв народ“ – Кръстьо Костадинов.

За секретар на РИК Пазарджик постъпи само едно предложение от „ДПС“ за Али Чешмеджиев. Общо за членове на РИК Пазарджик са постъпили 13 кандидатури, колкото е определеният за 13-ти пазарджишки избирателен район състав на РИК. Валентина Кайтазова прикани представителите на политическите партии да потвърдят направените от тях предложения, като ги подкрепят с кратки мотиви, или да ги оттеглят, допълнят или изменят с цел постигането на съгласие. След изслушване на упълномощените представители, партиите не постигнаха съгласие по ръководството на РИК – Пазарджик.

До 19 април 2024 г., със свое решение ЦИК ще определи състава на РИК- Пазарджик.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии