31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Пазарджик – модел за пример на надграждане

Под звуците на химна на България започна тържественото заседание на Общинския съвет на Пазарджик, посветено на Деня на българската община и местното самоуправление. От тази година 12 октомври е официален празник. Кметът Тодор Попов благодари на общинските съветници за полезната работа, която вършат заедно.

Приветствия за Деня на българската община отправиха областният управител Иван Васев и председателите на групи в Общинския съвет.

На 12 октомври 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г. делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври и така да се популяризира дейността на местните власти.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии