7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Пазарджик се включи в Нощта на литературата

За 11-та поредна година България се включи в един от най-вълнуващите формати за популяризиране на съвременната европейска литература. Нощта на литературата е събитие, в което по едно и също време в различни европейски градове известни личности четат откъси от европейска поезия и проза. Четенията се провеждат на нетипични за литературата локации, наречени „читателски гнезда“. 18 града в страната дадоха възможност на своите жители да се насладят на подбрани книги и Пазарджик бе един от тях.

Кратък откъс от книгата „Смокинята“ на словенския автор Горан Войнович бе едно от произведенията, четени по време на Нощта на литературата в Пазарджик. Актьорът Тодор Кайков бе специален гост в едно от трите читателски гнезда в града.

Градската градина в Пазарджик се превърна в литературна сцена за най-малките. Детелина Стойчева успя да грабне интереса на децата с книга, разказваща за чудесата на Италия.

И въпреки че творбата е предимно детска, Стоянка Дзънгова и Милош Велчев бяха сред присъстващите, които чуха откъс от нея.

Литературното четене имаше за цел да разкрие магията на познати и непознати творби. А чрез тях за запали и интереса към литературата сред малки и големи.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии