13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

Пазарджик ще е домакин на Конференция за науки

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На 4 декември Пазарджик ще бъде домакин на конференция за науки. Тя ще е част от поредицата “Focus On Success” и се организира от община Пазарджик и Съвета за младежка политика. В залата на Съвета откриваме Мария, Стефани и Иво, които подготвят част от декора за събитието.

Четирима ще са лекторите на Конференцията. Сред тях е космическото момиче на България Татяна Иванова, която е носител на наградата „Space Academy Wings“ от Международния космически лагер на НАСА в Хънтсвил. Младият лекар и предприемач д-р Ваньо Везиров, който променя света чрез иновации в медицината също ще говори на конференцията. Експлозивният химик – Кудратлох Сахибудин може би ще сподели подробности за дипломната си работа на тема „Орган-в-чип”. Лектор ще бъде и д-р Милена Георгиева.

За Стефани това е първо участие в подготовката на такова голямо събитие.

Конференцията е част от мисията на Съвета за младежка политика да среща младите хора с добрите и успешни примери, а този път те ще бъдат от сферата на науката. Една необятна и вълнуваща тема, която експертите в различни научни сфери, ще представят по интересен и достъпен начин.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии