6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Пазарджик за пети път ще е домакин на Похода на свободата

На 14.10.2023 г. (събота) Местната комисия за борба с трафика на хора – Пазарджик за пета година ще бъде домакин на Похода на свободата, който се организира от „Фондация А21″ София, по повод 18-и октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.

Инициативата е глобална, обединява граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да насочи вниманието на местната общност към огромните мащаби на престъплението „трафик на хора“ и търговията с човешки живот.

По традиция, участниците в Похода се събират в точка А и заедно, в колона един зад друг, безмълвно се отправят към точка Б, облечени в тъмни дрехи, за да извървят символично и свободно крачките, които жертвите на трафик на хора не могат.

В град Пазарджик събирането на участниците ще започне в 10:30 ч. на пл. Константин Величков № 1 („Тортата”), като началният час на тръгване е 11:00 часа, а отправната точка е: пл. Константин Величков № 1 („Тортата”) с маршрут: Служба по геодезия, картография и кадастър, ул. „Цар Иван Шишман” №2, Център за информация и услуги на гражданите на община Пазарджик, бул. „Цар Иван Шишман“, ул. „Струма” и финална точка: „Градината на света”, Парк – остров „Свобода” гр. Пазарджик.

Молбата на „Фондация А21″  е участниците да бъдат облечени в тъмни, по възможност, черни дрехи. Който разполага с тениска от предходните години, да заповяда облечен с нея. Времеви интервал на събитието /от 10:30 ч. до 12:30 ч./

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии