31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Пазарджиклии отбелязаха 3 март в центъра на града

Много пазарджиклии се събраха  на площад „К. Величков“ в Пазарджик, за да  участват  в честването на Националния празник.

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов вдигна  националното знаме. Химнът на България  прозвуча в  изпълнение  на  ученичката Ивана Фердова от СУ „Петър Берон“.

„Празникът не е само минало! Той е и настояще! Настоящето, което ни изправя пред нови изпитания, търси в нас отговори на съдбовни въпроси. Ако днес искаме да сме горди наследници на онези българи, с чиято саможертва възкръсна България, трябва да положим усилия да съхраним нацията си! Всеки от нас, всеки ден – с мислите си, с делата си, със сърцето си!“ Това  заяви в словото си кметът Тодор Попов. Той  призова да се излезе от анонимност и всеки да заяви ясно позициите си по важните проблеми за обществото, страната и общността.

Разноцветни балони и гълъби полетяха  в небето след словото на градоначалника. Празничната програма  продължи с концерт на представителните детски фолклорни състави „Чудесия” и „Чавдар” към Младежки дом, „Детство” към ОДК и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Елица“.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии