15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

ПГ Ив.С.Аксаков посрещна осмокласниците си

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Новата учебна година Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ стартира с посрещане на учениците от осми клас. Гимназистите, които за първа година прекрачиха прага на училището бяха посрещнати с приветствие от директора Иванка Ваклинова.

За учебна 2020/2021 година Профилираната гимназия „Иван С.Аксаков“ прие осмокласници в профил „Природни науки“ с разширено изучаване на Английски език. Профилът дава възможност учениците да получат задълбочена подготовка по профилиращите предмети биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда.

От училищното ръководство уточниха, че във втори гимназиален етап учениците ще могат да изберат още един или два профилиращи предмета в зависимост от намеренията им за продължаване на образованието.Училището предлага богати възможности за извънкласни занимания по интереси.

Учениците могат да избират занимания по интереси в различни области – опазване на природата, здравословен начин на живот, медийна грамотност, приложни изкуства, дебати.

За онези, които изпитват затруднения при усвояване на някои учебен предмет се организират групи за преодоляване на обучителните затруднения. От 2018 година гимназията е сертифицирана като „Училище посланик на Европейски парламент“.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии