14.5 C
Пазарджик
събота, 8 ноември, 2025

ПГХХТ участва в конференция за иновации в хранително-вкусовата промишленост

Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии всяка година се присъединява към конференцията, която се е доказала като стожер на иновативното мислене

Ученици и техните ментори от Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии – Пазарджик се включиха в осемнадесетата младежка конференция „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“, инициирана от Съюза по хранителна промишленост, Университета по хранителни технологии – Пловдив и Федерацията на научно-техническите съюзи.

Като лектори в събитието участваха Марина Генчева и Константина Добрева – ученички от ПГХХТ, специалност Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки. Те представиха своята иновация в производството на хляб и училищната марка „Квасена“ – хляб с квас, измайсторен в резултат на изследователската дейност на децата от направление „Хранително-вкусова промишленост“ и техните ръководители – инж.- технолог Йорданка Халачева и Елисавета Чаушева.

В конференцията взе участие и Недялка Стамболиева, заместник-директор по учебната дейност, а официален гост беше директорът на училището Тодор Джамбов.

Съвместната работа с висшите учебни заведения, неправителствените организации и бизнеса е от особено значение за успешната реализация на младежите на трудовия пазар. Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии всяка година се присъединява към конференцията, която се е доказала като стожер на иновативното мислене, приложено на практика, и като платформа за усвояване на специализирани умения в процеса на обучение, сподели директорът при срещата с Ректора на УХТ проф. Галин Иванов и председателя на Съюза на хранителната промишленост инж. Соня Бургуджиева

spot_img

Свързани статии

Последвай ни

29,521Феноветекато
454последователиследвам
4,555абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

Последни статии