8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

По пътя на млякото

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Ученици, учители и родители заедно реализираха проектно базирано обучение в Пазарджик. В продължение на 10 дни възпитаниците на ОУ “Проф. Иван Батаклиев” проследиха пътят на млякото от кравефермата до мандрата.

Учениците от 2 клас, заедно с техният преподавател Елисавета Ягодина са съставили специален дневник с конкретни дейности. Част от тях и реалното посещение на ферма.

Конференцията, на която бе показан крайният резултат от работата на децата, бе заключителният етап от дейностите по Национална програма Иновации в действие. Гости на ОУ “Проф. Иван Батаклиев” бяха техни колеги от училища във Варна, Бургас и с. Елешница.

Децата и гостите се срещнаха и с представители на най-голямото предприятие за мляко и млечни продукти в областта.

От фирмата показаха нагледно с презентация пътя на млякото в дружеството и как то се превръща в едни от предпочитаните на пазара в страната млечни продукти.

Децата се срещнаха и с две млади дами, които са избрали да работят именно в тази сфера, управляващи малка мандра в Сърница.

Финалът на конференцията постави темата, свързана с медийната грамотност на учениците. Акцент в нея бе разпознаването на фалшивите новини – проблем, който е изключително актуален за времето, в което всички ние живеем.

Подробности вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии