8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Подаръци и изненади за Бабинден от директора на РЗИ Пазарджик

Директорът на РЗИ Пазарджик – д-р Димитър Савов, връчи поздравителни адреси на АГ-отделенията към лечебните заведения в град Пазарджик по повод 21 януари – Бабинден и Ден на родилната помощ и подари ръчни помпи за кърмене, книжки за оцветяване на здравни теми за деца и други промотивни материали свързани със здравето на децата и майките, осигурени в изпълнение на дейности по Национална програма „Майчино и детско здравеопазване“.

Националната програма „Майчино и детско здравеопазване“ има за цел да подобри здравословното състояние на бъдещите майки и техните деца. Тя се фокусира върху осигуряването на оптимални условия за пренатално и постнатално здравеопазване.

Закупуването и предоставянето на ръчни помпи за кърмене на „Неонатологично отделение“ към „МБАЛ – Пазарджик“ АД и акушеро-гинекологичните отделения към МБАЛ „Хигия“ АД и към УМБАЛ „Пълмед“ ООД клон – МС „Здраве“ – Пазарджик, е инициатива на Здравната инспекция в подкрепа на кърменето и в изпълнение на задачите на Националната програма.

Д-р Д. Савов изказа своята признателност и благодарност към лекарите-гинеколози и акушерките за тяхната отдаденост на професията, за знанията и уменията да превърнат момента на раждането в един от най-съвршените и благополучни мигове в живота на жената и нейното бебе.  

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии