14.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Подсъдимите за въоръжения грабеж – с още искания

Злоупотреба с правото на защита. Така определи исканията по доказателствата на подсъдимите по делото за въоръжен грабеж адвокат Евдокия Кемалова. Според нея всички направени от Фернандо Кастро, Васил Атанасов и Джемал Аликов искания са неоснователни.

 

Тримата са обвинени за това, че в края на декември 2015 години са нахлули с автомат и пистолети в офиса на Спас Спасов и са ранили него и брат му Тодор Николов. Извършен е и обир на златни накити, мобилни телефони и пари за близо 57 хиляди лева.

 

С нови доказателствени искания продължи поредното заседание по делото за въоръжен грабеж. Запис от телефонен разговор между подсъдимия Фернандо Кастро и свидетеля Живко Иванов беше изслушан в залата. Подсъдимите отново поискаха да бъдат прегледани записите от видеокамерите в село Исперихово. Цветни снимки от огледите на местопроизшествието също беше сред исканията им.

 

Според подсъдимия Васил Атанасов, съдът не иска да види истината и много неща остават скрити. Исканията на тримата подсъдими са злоупотреба с правото им на лична защита, беше коментарът на адвокат Евдокия Кемалова.

 

На следващото съдебно заседание на 22-ри март ще бъдат разпитани отново още двама свидетели. В съдебна зала ще бъдат гледани и записите от охранителните камери от мястото на грабежа.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика вече над 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии