13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

Помощ от 300 лева за всички първокласници и осмокласници

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

300 лева еднократна помощ ще получат семействата, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище през учебната 2022-2023 година. Средствата се отпускат независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

Над 500 са заявленията за отпускане на еднократна помощ за първокласници и осмокласници, които до момента са подадени в Дирекция „Социално подпомагане“-Пазарджик.  Срокът за подаването на документите е средата на октомври.  Заявленията могат да се подадат по електронен път, чрез български пощи или на място в Дирекцията. Помощта се изплаща на два транша, уточни още Радка Кежева.

Отпуснатата еднократна помощ подлежи на връщане, ако детето не постъпи в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние. Средствата се възстановяват в случай, че ученикът не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване на първи/осми клас или ако в рамките на един месец е отсъствал повече от 5 учебни часа без уважителни причини.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии