6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Поругаха паметниците на Стамболийски в Пазарджик и Славовица

За трети път в рамките на една година паметта на Александър Стамболийски бе обект на хулигатски акт. Поругани бяха паметниците на земеделския водач в Пазарджик и Славовица. От Обединени земеделци остро осъдиха посегателството, според областният им лидер Емил Йончев това не е дело на един човек.

Вандалското посегателство, дни след отбелязването на 99 години от смъртта на Стамболийски, бе осъдено и от Димитър Петков, който е член на постоянното присъствие на БЗНС.

Гледката на залетия с червена боя и изрисуван лик на Александър Цанков, върху фундамента на паметника на Стамболийски, възмути пазарджиклии.

За посегателството срещу паметниците в Пазарджик и Славовица са сигнализирани сътветните полицейски управления, от където уверяват, че са предприети необходимите мерки за установяване на извършителя или извършителите.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии