5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

Предстои общо събрание на МБАЛ Пазарджик

На последното заседание на местния парламент в Пазарджик общинските съветници трябваше да определят представител на община Пазарджик за предстоящото общо събрание на акционерите в МБАЛ Пазарджик. При представянето на точката от дневния ред бе дадена думата на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов, а общинският съветник Евтим Янев го попита защо се продават само сградите, без да се изчака да се направи разделение на терена, да се продадат по-късно и съответно на по-добра цена.

Такъв оценител е бил избран по процедура и е направил оценката на имотите- бившето перално помещение, кухненския блок и бившето детско отделение. Болницата няма право да извършва ремонтни дейности в неоперативни имоти, а единствено такива, свързани с лечебната дейности, поясни д-р Темнилов. Според директора на болницата продажната цена на една част от имотите е около 100 лв.на квадрат, според Лиляна Мърхова от БСП обаче цената е по-ниска.

След като не бяха поставени други въпроси на д-р Темнилов, съветниците определиха за представител на общината, който да участва в събранието д-р Никола Пенчев. Държавата е мажоритарен собственик, а Община Пазарджик има дялово участие от 9,32%.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии