2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Привлякоха като обвиняем мъжа прегазил кучето Роска в Мало Конаре

На 24 декември миналата година мъж прегази със своя джип кучето Роска на ул. в село Мало Конаре. Кадрите на жестокост бяха качени в социалните мрежи, където последва вълна от възмущение. Часове по-късно полицията задържа 52-годишния Николай Делииванов. След денонощие в ареста пред медиите мъжа първо отрече да е извършил криминалното деяние, а след това потвърди.

Последва национален протест, на който приятели на животните от страната поискаха от държавата наказания при жестокост над животни.

Месец по-късно Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем 52-годишния Николай Делииванов. Той е обвинен в това, че е причинил противозаконно тежко увреждане, изразяващо са в множество фрактури на таза на кучето. Според информацията от прокуратурата е установено, че мъжът е шофирал автомобила показан във видеозаписа от охранителна камера и е блъснал кучето на една от улиците в с. Мало Конаре.

Към онзи период животното не е имало собственик. Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са проведени разпити на свидетели, включително и на обвиняемия Николай Делииванов при предявяване на обвинението, назначени и изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи. От Прокуратурата уточняват, че предстои  вещото лице да представи резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по същество.

Ако вината на мъжа бъде доказана наказанието, което Делииванов може да получи е от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5 000 лева.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии