20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

Проект обедини известни личности срещу хазартната зависимост

От 31 август до 4 септември се проведе вторият дискусионен форум на проекта „Залагам на себе си, а не на късмета“, който е част от Дейност 1 – провеждане на дискусионни форуми, кръгли маси и анонимни срещи с психолог, насочени към достигане и работа с целевата група с цел изграждане на социално отговорно поведение и превенция от хазартна зависимост. Специализираният екип по проекта обхвана детайлно теми, свързани с „Превенция на хазартната зависимост сред младите хора“.

Програмата бе изключително наситена, като всеки ден участниците стартираха с утринна гимнастика, последвани от различни дейности. По време на събитието се проведоха 6 работни сесии на 3 теми. Като част от дискусионния форум бяха проведени онлайн срещи с популярни личности от обществения живот, сред които олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, волейболистът Николай Къртев, както и Тодор Димитров, известен с музикалния си псевдоним Торино от популярния дует Торино и Пашата. Участниците в дискусията зададоха десетки въпроси на онлайн гостите, а те разказаха доста лични истории, изкачили ги до върхови моменти в кариерите им.

Представен бе и тематичен филм, който бе обсъден и разискан с цялата група. Всички бяха активни и в много спортни дейности, сред които групова разходка по екопътека, която включи игра на бадминтон и волейбол. Разбира се – заниманията във фитнеса също бяха акцент в събитието, бяха организирани и забавни „Игри от нашето детство“.

В последния ден от изнесения дискусионен форум бе проведена и заключителна беседа с участието на специализирания екип. Известни личности отново се включиха, за да благодарят на участниците и да пожелаят успех на проекта, както и да оставят своите послания и личен пример към младежите.

За финал бе организирано посещение и разходка на природни забележителности в района.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии