7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Проектът Градините на света впечатли португалска футболна звезда

Португалската футболна звезда Антонио Пимпарел или както го наричат – Бето гостува в Пазарджик. Той дойде по покана на Асоциация „Докосни дъгата“ , Община Пазарджик и „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“. Бето посети теренът, на който се изграждат Градините на света.

Дългогодишният национален вратар на Португалия остана изключително впечатлен от проекта и сподели, че ще го дава за пример навсякъде по света.

Първо искам да поздравя господин кмета, защото това е една прекрасна инициатива. Поговорихме си доста с него за тази инициатива, лично за мен това е една от най-прекрасните идеи от община в света, за която изобщо съм чувал. Когато аз напусна България ще разказвам на всички какво прави този кмет за града и също за България. Светът трябва да знае за хора като него, които работят за околната среда, за света. Може би аз съм един от примерите, които ще разнасят тази информация по света. Още един път искам да поздравя кмета, всички българи и съм много щастлив да бъда тук“, каза Бето.

Той получи от кмета Тодор Попов позлатен житен клас като символ на плодородието и цикличността на живота. Вратарят ще се върне отново в Пазарджик за да засади растение от своята родина в Градините на света. Той вече си хареса и мястото, където ще расте португалското дръвче.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии