14.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Прокуратурата поиска изменение на обвинението по делото за въоръжен грабеж

Изменение на обвинението срещу тримата подсъдими по делото за въоръжен грабеж – Васил Атанасов, Джемал Аликов и Фернандо Кастро, поиска днес прокурор Живко Пенев. Според него деянието, които са извършили, е по-тежко наказуемо престъпление и може да се квалифицира като грабеж с опит за убийство.

 

Според прокурор Живко Пенев има достатъчно доказателства, че подсъдимите Джемал Аликов, Васил Атанасов и Фернандо Кастро са били въоръжени с огнестрелни оръжия по време на грабежа, станал на 21 декември 2015 година. Те са нахлули в офиса на Спас Спасов, възпроизвели са изтрели, с които са застрашили живота на пострадалия Тодор Николов. Деянието е било добре планирано, което води до наличие на умисъл в причиняването на убийство, посочи прокурор Пенев. Той поиска изменение на обвинението и във връзка с причинените имуществени вреди на Спасови, които са на стойност 66 714 лв. Грабежът е в особено големи размери, придружен с опит за убийство на Тодор Николов и е извършен в условията на опасен рецидив, заради условните присъди на Аликов и Кастро, наложени им от испанските власти. Подсъдимият Фернандо Кастро поиска промяна на мярката му за неотклонение, но искането не беше прието.

 

Прокурор Живко Пенев пък поиска съдът да се произнесе с определение, с което да разпореди наказателното производство срещу тримата подсъдими да продължи по така направеното изменение на обвинението. То ще бъде преведено на испански език, а дали ще бъде изменено обвинението, съдът ще се произнесе при следващото съдебно заседание през месец април.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика вече над 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии