2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Протест заради добива на дърва за огрев в пазарджишко

Жители на няколко пазарджишки села излязоха на протестират пред сградата на Държавното горско стопанство в областния град. Недоволството им е свързано с  с осигуряването на дърва за огрев. Според тях, в навечерието на отоплителния сезон много семейства са без осигурени дърва за огрев.

Около 50 жители от няколко села се събраха на протест пред сградата на Държавното горското стопанство в Пазарджик. Тази зима дървата за огрев са на много висока цена, твърдят хората.  Недоволството им е породено и от факта, че зимният отоплителен сезон наближава, а повечето семейства все още нямат с какво да се греят.  Според Костадин от Дебращица възможността да получат дърва, като сами си ги добиват е добра, предвид високите цени за кубик в момента.

Директорът на ДГС-Пазарджик инж. Гарвил Рангелов се ангажира да провери случая, като се срещна с хората, които бяха дошли да изразят своето недоволство.
Въпреки че протестиращите все още не вярват в обещанията на директора, инж. Гаврил Рангелов потвърди пред Телемедиа, че на този етап проблем с добива на дърва за огрев няма.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии