5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

Пуснаха под парична гаранция от 10 хиляди лева надзирателя от Юнаците

Окръжен съд-Пазарджик пусна под парична гаранция от 10 хиляди лева надзирателя Станко Станков, който беше задържан при акция в пазарджишкото село Юнаците. Той е обвинен за това, че в периода от месец януари 2017 г. до месец март 2018 г. е предоставял парични заеми срещу лихва и от тази дейност са получени доходи в размер на 14 370 лева.

 

18 свидетели са разпитани до момента по делото срещу 43-годишния надзирател в пловдивския затвор Станко Станков, който беше задържан и обвинен в лихварство. Прокурор Стоян Пешев поиска да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“ с мотива, че ако обвиняемият бъде пуснат на свобода, би могъл да повлияе на останалите свидетели, тъй като повечето са му съселяни. Адвокатът на Станков, Георги Веселинов пък поиска домашен арест или парична гаранция. Той не се съгласи и с тезата на държавното обвинение, че надзирателят може да се укрие или да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Защитата посочи още, че Станков е семеен и не е личност със завишена обществена опасност. Самият обвиняем пък заяви, че се чувства виновен и съжалява за деянието си, но не е знаел, че това е престъпление. Допълни, че е помагал на жителите на селото. Обеща да не пречи на разследването и да съдейства.

 

Съдия Ирина Джунева прецени, че няма опасност обвиняемият да се укрие, има отлични характеристични данни и ниска степен на обществена опасност. Тя допълни, че от събраните доказателства няма данни да повлияе на свидители, затова остави без уважение искането на прокуратурата и пусна Станков под парична гаранция от 10 хиляди лева. Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

 

 

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии