8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Регионалната библиотека с участие в нов проект

Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ спечели проект, финансиран от Министерството на културата за отпечатването на сборник с доклади. В същото време Библиотеката кандидатства и с нов проект за обновяване на библиотечния фонд. Подробностите – в репортажа.

Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ спечели проект за отпечатването на сборник с доклади от юбилейната национална научна конференция „16 десетилетия – от книжовно средище до навигатор в цифровия свят“, по случай 60 г. от създаването на библиотеката и 160 г. Библиотечно дело в Пазарджик. В сборника са включени 12 доклада на известни библиотечни експерти и музейни работници, а финансирането е осигурено от Министерството на културата. Много скоро сборникът ще бъде достъпен за пазарджиклии.

От библиотека се похвалиха и с участието си в нов проект.

При спечелване на проекта по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“, в библиотеката ще постъпят 628 заглавия в 2 321 тома, от които художествена литература за възрастни, художествена литература за деца, хуманитаристика/публицистика, литературна критика и литературна история, краеведски изследвания, справочна и научна литература.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии