13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Ремонтират още две транспортни отсечки в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Тази есен ще започне цялостен ремонт на участъка от Бошулско шосе по ул. „Александър Стамболийски”, „Христо Ботев” до Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” и достигне до връзката с околовръстния път, чийто ремонт завършва сега.

До този мащабен ремонт се стига след сериозни преговори между Община Пазарджик и Агенция пътна инфраструктура.

Вече тече проектирането на този участък и се надявам до края на годината да го видим ремонтиран.“, съобщи кметът на община Пазарджик Тодор Попов. „Това е пътят на целия тежък трафик, свързващ София с Пловдив от едната страна, както с Пещера и Велинград от друга. Трафик, който години наред създава проблеми на живеещите по целия булевард „Христо Ботев“.

За да се заздрави този участък ще бъде направено студено пресиране, каквото беше направено на околовръстния път, ще се оправят нивелетите, за да не се образуват повече локви, ще се подменят и бордюрите, разясни кметът на Пазарджик.

„Другият важен участък, който ще ремонтираме и с който ще затворим кръга на реновираните важни за трафика отсечки е ул. „Свобода” – тя се намира при края на ул. „Петър Бонев”, минава зад Полицейското училище и излиза на края на ул. „Стефан Караджа” при Добровнишко шосе. Това е участък от 500-600 метра, който е много важен за града ни. Там минава тежък трафик и трябва да се погрижим за къщите на живеещите там”, заяви кметът Тодор Попов.

Подробностите по темата вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии