8.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Република Албания е втората държава, включила се официално в мащабния проект Градината на света

Н. Пр. д-р Доника Ходжа – извънреден и пълномощен посланик на Република Албания в България, потвърди участието си в международния проект и избра площта, в която ще бъдат засадени традиционни за страната растителни видове. Дадена е „зелена светлина“ съвместната работа между ландшафтните архитекти от българска страна и от страна на албанското посолство у нас да стартира!

Положихме основите на едно добро сътрудничество с Н.Пр. д-р Доника Ходжа и сме щастливи, че благодарение на нейната подкрепа част от великолепната природа на „Земята на орлите“ ще има свой кът в „Градината на света“.

Проектът има за цел да отправи ясно политическо послание, надскачайки различията между отделните страни и подавайки ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. Не на последно място – в тези трудни времена красотата на „Градината” ще осигури кът за хармония, смирение и наслада на всеки неин гост, ще вдъхновява, образова и предлага несравнимо пътешествие без граници!

Официалното откриване на „Градината на света“ ще бъде през есента на 2023 г.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии