10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

РЗИ – Пазарджик се включи в поход Не на наркотиците

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Лошото време не бе пречка пред служители на РЗИ Пазарджик да се включат в туристическия поход „Не на наркотиците“ организиран от ТД „Алеко“ и Община Пазарджик в местността Добра Вода.

Пред ученици и техните родители, инспекторите от РЗИ обясниха видовете наркотици, краткотрайните и дълготрайните ефекти от употребата на наркотични вещества върху здравето. Акцент, при представянето на здравната информация, бе поставен върху вредата от употребата на електронни цигари и вейп устройства, пушенето на наргиле, употребата на снус, вредата от райския газ. Атрактивна част от беседата бе демонстрацията на „Дрегера за пушачи“ и „Пушещата кукла Сю“.

С дрегера за пушачи бе измерено съдържанието на въглероден оксид в издишан въздух и съдържание на карбоксихемоглобин в кръвта на желаещи ученици от по-горни класове и на родители. В някои от измерванията  показателите бяха завишени, което е знак за недостиг на кислород в кръвта на измерваните лица.

С пушещата кукла Сю бе показано количеството катран постъпващ в организма на пушача с изпушването на една цигара.
На участниците в похода се раздадоха здравно-промотивни материали „Стоп на наркотиците“ и „Пътеводител за отказване от цигарите“.

През седмицата прожекция на филма „Екстази“ и презентация по темата бяха включени в обучение на осмокласници от СУ „Хр. Смирненски“ град Септември, които бяха посрещнати с интерес.

Източник: РЗИ – Пазарджик

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии